Progniza za HBOR promijenjena iz stabilne u negativnu

 

Agencija Moody's izmijenila je prognozu iz stabilne u negativnu za važeći rejting Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za dugoročno zaduživanje u stranoj valuti 'Baa3', navodi se u najnovijem priopćenju međunarodne agencije

U skladu s time izmijenjena je i prognoza iz stabilne u negativnu za rejting HBOR-a (P)Baa3 za neosigurane srednjoročne vrijednosne dužničke papire s prvenstvom isplate.

Najnoviju izmjenu prognoze potaknula je nedavna promjena prognoze iz stabilne u negativnu za važeći rejting Hrvatske 'Baa3' za zaduživanje u domaćoj valuti, kaže se dalje u priopćenju agencije od srijede.

U Moody'su ističu kako se izmjena prognoze ne odnosi na HBOR-ovu referentnu kreditnu procjenu (BCA) u visini 12 (na skali od 1 do 21 na kojoj 1 predstavlja najniži kreditni rizik). BCA također nije razlog najnovije odluke o izmjeni prognoze, tumače u Moody'su.

U agenciji napominju da će rejting te razvojne banke u 100-postotnom vlasništvu hrvatske države biti podignut ili snižen u skladu s podizanjem ili snižavanjem rejtinga Hrvatske za izdavanje obveznica u domaćoj valuti.

izvor: tportal

Objavljeno: 8.6.2012.
Pogleda: 911
Tagovi: makroekonomija, financijske institucije