Povoljniji krediti za obrtnike

 

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka potpisali su ugovor temeljm kojega će Zaba obrtnicima odobravati kredite za financiranje obrtnih sredstava s kamatnom stopom u prosjeku 2-3 postotnih poena povoljnijom od standardne ponude, ovisno o vrsti kredita.

 

Hrvatski obrtnici imat će i u 2016. mogućnost povoljnijeg kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja temeljem ugovora o poslovnoj suradnji koji su potpisali Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka, priopćio je HOK.

Članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravat će se za financiranje obrtnih sredstava, a dugoročni krediti mogu imati namjenu za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Uz kredite uz valutnu klauzulu u ponudi su i krediti u kunama.

Kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci uz mogućnost korištenja perioda počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita. Kamatne stope su u prosjeku 2-3 postotnih poena povoljnije od standardne ponude, ovisno o vrsti kredita.

Korisnici paket računa u Zagrebačkoj banci ostvaruju popuste na naknadu za obradu kreditnog zahtjeva, ovisno modelu i ročnosti kredita. Svim obrtnicima koji otvore poslovni račun u Zagrebačkoj banci u ponudi je paket račun model Poduzetnik ili Start s mogućnošću besplatnog korištenja u periodu od tri mjeseca, kaže se u priopćenju.

"Hrvatska obrtnička komora, partnerstvom sa Zagrebačkom bankom osigurala je  obrtnicima kvalitetnu podršku kroz ponudu povoljnijih kratkoročnih i dugoročnih izvora financiranja za realizaciju svojih novih poslovnih projekata, kako bi jednostavnije premostili financijske probleme i osigurali razvoj i novo zapošljavanje. Ovime se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačke banke, kao strateških partnera u potpori obrtnicima koji čine značajan dio hrvatskog gospodarstva", istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Članica Uprave Zagrebačke banke Dijana Hrastović kazala je kako Zagrebačka banka nastoji pružiti podršku hrvatskim obrtnicima.

"U razvoju ih potičemo ne samo kroz financiranje već i savjetima u planiranju njihova razvoja kako bi njihovo poslovanje bilo što uspješnije i konkurentnije. Dosada smo odobrili više od 100 milijuna kuna povoljnijih kredita u suradnji s HOK-om, a interes za tim kreditima kod obrtnika raste iz godine u godinu. Obrtnici su važni za razvoj gospodarstva i nova radna mjesta, istovremeno čuvaju tradiciju i potiču inovativne originalne hrvatske proizvode pa smo ponosni što nam velik broj obrtnika ukazuje svoje povjerenje", naglasila je Hrastović.

 

Izvor: www.banka.hr

Objavljeno: 7.3.2016.
Pogleda: 2082
Tagovi: financijske institucije, krediti