Poslovni rezultati Citigroupa potaknuli bankarski sektor – indeksi u zelenom

 

U ponedjeljak su na Wall Streetu cijene dionica porasle, jer su bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati Citigroupa potaknuli cjelokupni bankarski sektor, koji je posljednjih dana bio pod pritiskom zbog mogućih nezakonitosti u procesu ovrha. KBW indeks bankarskog sektora jučer je porastao 3 posto, pri čemu je cijena dionice Citigroupa skočila 5,6 posto, a više od 5 posto porasla je i cijena Wells Farga.

Dow Jones indeks ojačao je 0,73 posto, na 11.143 boda, dok je S&P 500 porastao 0,72 posto, na 1.184 boda, a Nasdaq indeks 0,48 posto, na 2.480 bodova.

Citigroup je u trećem tromjesečju ostvario veću dobit nego što se očekivalo, i to već treći kvartal zaredom. Izvijestio je također da dosad nije imao problema u procesima s ovrhama nad kućama.

Zbog toga je zabrinutost ulagača u vezi istrage o mogućim nezakonitostima u procesu ovrha pala u drugi plan.

KBW indeks bankarskog sektora jučer je porastao 3 posto, pri čemu je cijena dionice Citigroupa skočila 5,6 posto, a više od 5 posto porasla je i cijena Wells Farga.

Appleova čista dobit rasla 70 posto – dionica jučer pala šest posto

Premda je i Apple jučer izvijestio o znatno boljim rezultatima nego što se procjenjivalo, cijena njegove dionice pala je za 6 posto. I to, premda su prihodi tog tehnološkog lidera u proteklom tromjesečju bili za 67 posto bolji nego u istom lanjskom razdoblju, dok je čista dobit kompanije porasla za 70 posto, na 4,3 milijarde dolara.

Ti rezultati zahvaljuju se snažnom rastu prodaje iPhonea i Mac kompjutora, no razočarala je prodaja iPada. Analitičari su očekivali da je u proteklom tromjesečju Apple prodao oko 5 milijuna primjeraka tog tableta, no prodano ih je 4,19 milijuna.

Rast i na europskim burzama

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,69 posto, na 5.742 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,37 posto, na 6.516 bodova, a pariški CAC 0,19 posto, na 3.834 boda.

izvor: prifitiraj.hr

Objavljeno: 19.10.2010.
Pogleda: 1686
Tagovi: makroekonomija, financijske institucije, krediti, štednja