Police osiguranja za automobile već za 100 eura?

 

U nepunih mjesec dana od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Hanfa) prijavili su se novi osiguravatelji iz Irske, Velike Britanije, Nizozemske i Slovenije, pa se broj osiguravatelja u Hrvatskoj povećava na 35

Od novih osiguravatelja koji su najavili dolazak, najviše koristi bi mogli imati poduzetnici, jer su uglavnom njima usmjerena osiguranja koja će nuditi. Ipak, i građani bi mogli uskoro profitirati jer će na naše tržište stići novi osiguravatelji i nove usluge, smatra i ekonomski analitičar dr. Damir Novotny. Objašnjava da je naše tržište nedovoljno razvijeno i cijelo drže dva-tri osiguravatelja, a kako su osiguranja od autoodgovornosti obvezna, tako im je i zajamčena određena razina prihoda, pa su se malo uspavali, piše Slobodna Dalmacija.
"Policama obveznog autoosiguranja cijene će sigurno pasti sa sadašnje prosječne razine od 200 eura, jer je to i dvostruko više nego na tržištima zemalja jugoistočne Europe, gdje se one nude po cijenama od 80 do 100 eura, a mislim da prostora ima i za promjene u kasko osiguranjima. Stići će i neke nove usluge, građani će ih moći preko interneta kupovati i u drugim zemljama EU. Sigurno će veća konkurencija donijeti kvalitetnije i jeftinije usluge i za građane", kazao je dr. Novotny.

Ipak, iz domaćeg Croatia osiguranja građane upozoravaju na moguće 'mamce' povoljnih ponuda do kojih će sigurno doći, posebice preko interneta. "Građani trebaju voditi računa da iza takvih značajno nižih cijena polica osiguranja stoje i problemi kad dođe do konkretne isplate šteta", kažu u Croatia osiguranju. 

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

Objavljeno: 1.8.2013.
Pogleda: 4907
Tagovi: auto i plovila