Plaćanje uplatnica fotografiranjem iz iPhone / Android aplikacije

 

Danas je Erste predstavio malu revoluciju u načinu plaćanja računa. Usluga je nastala suradnjom Banke s tvrtkama Računi.hr i Infinum, a koja u sklopu nove mobilne aplikacije internet bankarstva Erste banke nudi jednostavan način plaćanja tiskanih uplatnica putem iPhone uređaja.


Fotografiraj i plati

Kolege iz Rep.hr-a su bili danas na predstavljanju usluge u Ersteu: Procedura plaćanja maksimalno je pojednostavljena, te je nakon logiranja u sustav Internet bankarstva potrebno samo fotografirati uplatnicu da bi se svi podaci s nje automatski prikazali u aplikaciji bez potrebe ručnog utipkavanja podataka s uplatnice.

"Ovo je trenutno najsloženija mobilna aplikacija u Hrvatskoj" rekao je na njezinom predstavljanju direktor Infinuma Tomislav Car, dok je direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima Erste banke Igor Strejček na upit o originalnosti samog rješenja pojasnio kako rješenja kod kojih se skenira kod na uplatnici u svijetu već ima, dok oni nisu uočili da postoje rješenje koja rade na njihov način, no to ne znači da ih nema.

Direktor tvrtke Računi.hr Damir Sabol pojasnio je kako ovaj način plaćanja nije ekskluzivan samo za Erste banku, ali će barem šest mjeseci samo ona to imati. Osim iPhonea, do kraja godine planira se izrada identične aplikacije Internet bankarstva za Android.

Sama aplikacija mobilnog bankarstva u sklopu koje dolazi mogućnost plaćanja računa fotografiranjem pri čemu je potrebno fotografirati desni crveni okvir uplatnice ima i niz drugih već viđenih mogućnosti, te je uređena na vrlo intuitivan način zbog čega su prvi komentari korisnika jako pozitivni.

Izvor: moj-bankar.hr/ rep.hr
Foto: rep.hr

Objavljeno: 15.12.2011.
Pogleda: 5345
Tagovi: financijske institucije