22 vlj 2016
Financijske institucije

PBZ u pozivu za Glavnu skuopštinu, na temelju poslovnih rezultata ostvarenih u prethodnoj godini te sukladno dobrim rezervama likvidnosti te visokoj adekvatnosti kapitala, predlaže isplatu dividende u iznosu od 10,16 kuna po dionici .

 

Gotovo cjelokupna neto dobit Privredne banka Zagreb (PBZ) ostvarena u 2015., u iznosu većem od 193 milijuna kuna, biti će isplaćena dioničarima kroz dividendu u iznosu od 10,16 kuna po dionici.

Proizlazi to iz poziva za Glavnu skupštinu PBZ-a, zakazanu za 25. ožujka, u kojem stoji da je neto dobit Banke lani iznosila 193,16 milijuna kuna.

Dioničarima se predlaže da se od tog iznosa za dividendu isplati 193,14 milijuna kuna, odnosno 10,16 kuna po dionici.

Preostalih oko 25 tisuća kuna dobiti iz prošle godine rasporedilo bi se u zadržanu dobit. Ukupna zadržana dobit PBZ-a iznosi više od 7,44 milijarde kuna, podatak je iz poziva za skupštinu dioničara.

"Predlaže se isplata dividende u iznosu od 10,16 kuna po dionici, što se temelji na poslovnim rezultatima ostvarenima u prethodnoj godini, sukladno dobrim rezervama likvidnosti te visokoj adekvatnosti kapitala", objavili su iz PBZ-a putem Zagrebačke burze.

Dividenda će biti isplaćena 21. travnja, a pravo na isplatu imat će dioničari PBZ-a koji će na dan 14. travnja biti upisani u knjigu dioničara pri Središnjem klirinškom depozitarnom društvu.

Najveći dio ukupnog iznosa predviđenog za isplatu dividende, odnosno gotovo 189 milijuna kuna, biti će isplaćeno talijanskoj bankarskoj grupaciji Intesa Sanpaolo, u čijem je vlasništvu, prema trenutnim podacima, gotovo 97,5 posto dionica PBZ-a.

Prema financijskom kalendaru, PBZ će nerevidirano financijsko izvješće za prošlu godinu objaviti 29. veljače.

 

Izvor:www.banka.hr