Od svake transakcije Amexa sa srcem, PBZ će po kunu donirati djeci

 

Umjesto 40 lipa, koliko je proteklih pet godina izdvajano po svakoj transakciji putem American Express kartice sa srcem, PBZ i PBZ Card odsad će u sklopu svog humanitarnog projekta 'Činim dobro svaki dan' izdvajati kunu po transakciji tom karticom...

Umjesto 40 lipa, koliko je proteklih pet godina izdvajano po svakoj transakciji putem American Express karticesa srcem, PBZ i PBZ Card odsad će u sklopu svog humanitarnog projekta 'Činim dobro svaki dan' izdvajati kunu po transakciji tom karticom. Donirat će, kao dosad, projekt Ministarstva zdravlja 'Praćenje djece s neurorizicima', ali odsad i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi'.

Ugovore o suradnji potpisali su jučer u Centru za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek' Božo Prka, predsjednik uprave PBZ-a i Mislav Blažić, predsjednik uprave PBZ Carda, s Milankom Opačić, ministricom socijalne politike i mladih, i prim. Marijanom Cesarikom, pomoćnikom ministra zdravlja.

– Kao banka, svjesni smo nejednakosti u društvu i neravnoteže koju nosi tržišni kapital te obveze da društveno odgovornim poslovanjem pomognemo najslabijima, a djeca s hendikepom to jesu. Zato je ovaj program kontinuiran, trajat će sve dok bude prometa na toj kartici, kazao je Prka. PBZ je u ovom projektu od 2008. godine prikupio i donirao više od 2,5 milijuna kuna, naveo je M. Blažić.

– Njima je kupljena medicinska oprema za praćenje djece s neurorizicima u 16 bolnica, a još snažnijim daljnjim doniranjem ujednačiti kvaliteta zaštite zdravlja djece, rekao je prim.Cesarik, dodavši da je na redu pakračka bolnica, ali i da je PBZ jedina banka koja ovako radi i da se nijedna druga nije uključila.

– Banke nisu na dobrom glasu, a bogme ni mi političari, ali jedni i drugi trudimo se da učinimo život boljim onima kojima to treba, našalila se M. Opačić, podsjetivši da se zbog slabog punjenja proračuna ne može učiniti sve što je potrebno, pa je stoga, veli, jako važno zahvaliti svim ljudima koji svojim transakcijama doniraju svoj novac. Svaka će donacija biti vrlo transparentna, naglasila je.

Plan je da se svake godine prikupi oko milijun i pol kuna, a po jedna donacija javno će se dodjeljivati svakih mjesec-dva, prema prioritetima ministarstava, koja će dobivati jednako.

PBZ je jučer donirao Centar 'V. Bek' sa 215 tisuća kuna za kupnju tiflotehničkih pomagala za slijepe, informatičke opreme i namještaj za učionice i štićenike centra.

Izvor: Vecernji.hr

Objavljeno: 8.5.2014.
Pogleda: 6546
Tagovi: financijske institucije