Novi ciklus HUB-ovih radionica za građane: Upravljanje osobnim financijama

 

Moj-bankar.hr preporuča novi ciklus besplatnih radionica za građane “Štednja i ulaganje: Mudro je imati informacije”. U utorak, 21. veljače održat će se prva radionica u ciklusu na koju se možete prijaviti. Ovo je nova serija radionica koja se nastavlja na vrlo uspješne i hvaljene radionice Hrvatske udruge banaka u suradnji sa bankama.


Prethodnu radionicu preporučilo bi 98% polaznika

U utorak, 21. veljače 2012. godine u 17 sati u Amruševoj ulici 10, Zagreb, u prostorijama TACSO-a, održat će se prva  radionica za građane “Štednja i ulaganje: Mudro je imati informacije”. Radionica svojim sadržajem pokriva osnove štednje i ulaganja, motivira na redovito vođenje osobnih financija te promišljanje da li koristimo ponuđene vrste proizvoda na tržištu na najbolji mogući način.

Radionica nije financijsko savjetovanje već daje sažeti pregled osnovnih štednih proizvoda i ulaganja, razloge za vođenje osobnih financija, ukazuje na što je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira jedne ili druge vrste štednje i ulaganja, s naglaskom da je vođenje i upravljanje osobnim financijama  individualno.

Važno je naglasiti da su za pojedinačne financijske situacije najbolji individualni stručni savjeti kod ovlaštenih kreditnih posrednika odnosno savjetnika kao što je TATA grupa (vlasnik portala Moj-bankar.hr) ili u financijskoj ustanovi kao što je banka. 

Radionice zajednički provode GIU Hrvatska udruga banaka i šest banaka članica: Erste&Steiermärkische Bank, Hypo Alpe-Adria-Bank, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Volksbank i Zagrebačka banka. 

Tradicija uspješnih radionica od 2006.
Podsjetimo, na 212 interaktivnih radionica za građane "Kako uskladiti primanja i troškove?" koliko ih je održano od 2006. godine do danas, sudjelovalo je oko 1650 polaznika.

Povratni utisci polaznika radionica, kao i šire javnosti, izuzetno su pozitivni te je oko 98% polaznika izjavilo da će radionicu nekome preporučiti, najviše prijateljima i kolegama s posla. Većina polaznika radionica su žene (preko 60 posto), a zanimljivo je kako su građani u anketi izjavili da im pri upravljanju financijama najviše pomažu informacije koje pronađu na internetu.

Ove radionice su još uvijek unikatan primjer međusektorske suradnje u kojoj banke ulažu u zajednicu te zajednički podižu razinu znanja građana o ovako važnoj temi - osobnim financijama.Također, nakon četiri godine izvođenja radionice o upravljanju osobnim financijama "u živo", na našim internet stranicama dostupna je i interaktivna radionica na adresi www.hub.hr/uof/

Kako se prijaviti?
Dolazak na radionicu “Štednja i ulaganje: Mudro je imati informacije”  je potpuno besplatan, ali ga je potrebno najaviti zbog interaktivnog karaktera i preporuke da u grupi bude do 20 polaznika. Radionice provode timovi od dvoje zaposlenika iz različitih banaka, čime u ime banke doniraju zajednici svoj rad.

Predviđeno trajanje svake radionice je oko 90 minuta. Prijave za radionicu primaju se na telefon 01 4860 080 (pon.-pet., 9.00-16.00 sati) ili putem e-maila: radionica@hub.hr

Za dodatne informacije ili izjavu možete se javiti Martini Etlinger, savjetnici za društvenu odgovornost  HUB-a, na broj telefona 01 486 00 80.

Raspored održavanja radionica u Zagrebu:

Utorak, 21. veljače 2012. u 17 sati

Utorak, 13. ožujka 2012. u 17 sati

Utorak, 17. travnja 2012. u 17 sati

Utorak, 8. svibnja 2012. u 17 sati

Lokacija: TACSO (www.tacso.org), Amruševa ulica 10. 

Sve informacije možete pronaći i na internet stranicama www.hub.hr

 

Izvor: moj-bankar.hr/ HUB

Objavljeno: 16.2.2012.
Pogleda: 7814
Tagovi: financijske institucije