24.rujna.2019

Sumina: Nitko nije protiv paušalnih obrta, samo želimo znati pravila igre

PAUŠALNI obrt obuhvaća velik broj zaposlenih u hrvatskom IT sektoru, a od početka godine vlada je povećala limit za oporezivanje paušalnih obrta sa 150.000 na 300.000 kuna. "To je super. Međutim, nikada ranije u Hrvatskoj nije postojao takav jednostavan sustav oporezivanja i tako porezno povoljan. Zato su mnogi odlučili osnivati paušalne obrte, umjesto da rade kao zaposlenici tvrtke u kojoj su do tada radili", kazao je osnivač i vlasnik tvrtke Nanobit Alan Sumina u Pressingu na N1.

Čitajte dalje »

19.rujna.2019

Dužnici pobijedili banke, doznajemo kako mogu do svog novca

KORISNICI kredita u švicarskim francima pobijedili su banke i to je prva uspješna kolektivna parnica u Republici Hrvatskoj. Naime, Vrhovni sud potvrdio je presudu Visokog trgovačkog suda te će korisnici kredita sada moći pojedinačno tužiti banke i tražiti povrat novca koji su preplatili po osnovi valute.

Čitajte dalje »

10.rujna.2019

Ukupni depoziti banaka nastavili rasti

Ukupni depoziti kod poslovnih banaka, koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite, nastavili su rasti na mjesečnoj i godišnjoj razini te su na kraju srpnja iznosili gotovo 293 milijardi kuna, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke (HNB).

Čitajte dalje »