KD Energija - novi investicijski fond

 

Novi otvoreni investicijski fond s poslovanjem je započeo 1. ožujka, u svojem će portfelju imati dionice izdavatelja koji posluju u sektoru energije i sirovine

Pod upravljanjem KD Investments u ponedjeljak, 1. ožujka počeos radom novi otvoreni investicijski fond dionički fond KD Energija. To je, kako kažu, "jedan od prvih sektorskih fondova u Hrvatskoj i peti fond KD Investmentsa, koji će ulagačima ponuditi mogućnost ulaganja u jednu od najvažnijih industrija našeg vremena".

KD Energija, otvoreni investicijski fond, u svojem će portfelju imati dionice izdavatelja koji posluju u sektoru energije i sirovine. Kako navode, ova vrsta fondova interesantna je ulagačima u dioničke fondove koji teže višim prinosima te su spremni prihvatiti veći rizik i investirati u fond na razdoblje od više godina.

U KD Investmentsu ističu da je sektor energije i sirovina sve značajniji u globalnoj ekonomiji, posebno ako se prati zemlje u razvoju kod kojih potraživanja za energentima sve više rastu, jer su energija i sirovine važan resurs za njihove industrije.

Povodom početka rada fonda KD Energija tijekom ožujka se provodi promotivna akcija u sklopu koje se na jednokratne uplate u fond ne obračunava ulazna naknada.

Bankamagazin

Objavljeno: 2.3.2010.
Pogleda: 785
Tagovi: