Hypo povećao kamate na oročenja: štednja u eurima između 4 i 5 posto

 

Sukladno najavama u našoj prošlotjednoj analizi da će banke u 2012. ponovno nuditi atraktivne kamate na oročenja, Hypo banka je vratila akciju Mudro uokvirena štednja sa kamatama na eure od 4-5%. Akciju su najavili u humanitarnom ozračju, doniravši 10.000 kn u nedavno otvorenoj poslovnici.


Hypo donacija udruzi Zamisli uz dobre vijesti za štediše

Korisnici 'Hypo mudro uokvirene štednje III' uz minimalni iznos od 500 eura mogu oročiti svoju štednju na razdoblje od godine dana uz fiksnu kamatnu stopu od 4,00 posto, dok u slučaju jednogodišnjeg oročenja iznosa većeg od 30.000 eura dobivaju kamatnu stopu od čak 5,00%. Akcija traje do 29. veljače 2012. godine, javljaju iz banke.

„Hypo Alpe-Adria-Banka je tijekom 2011. godine premašila brojku od 400 tisuća klijenata samo unutar sektora građanstva, a posebno smo ponosni na veliki rast depozita građana koji su krajem 2011. godine iznosili 1,54 milijarde eura što predstavlja godišnji rast od 12,2 posto." - izjavio je predsjednik uprave banke, Markus Ferstl.

Podizanje kamata na oročenja u eurima i kunama
Podsjetimo, prosječne kamate na euro oročenja na tržištu i dalje se kreću ispod 3,5% kod deset najvećih banaka, koje su se prijašnjih godina lako mogle zaduživati u inozemstvu. Ograničenjem i poskupljenjem inozemnih izvora financiranja, veće hrvatske banke se moraju okrenuti domaćim štedišama nudeći bolje kamate, što je do sada bila tržišna niša malih banaka.

Prosječne kamate na kune top 10 banaka su oko 4,20% sa tendencijom rasta. Očekujemo da će se u srednjim i manjim bankama tijekom godine bez problema moći oročiti kune s kamatom od 5%. HPB je sredinom mjeseca najavila podizanje kamate na kune na 4,20% za trogodišnja oročenja.

Klijente portala Moj-bankar.hr podsjećamo da nam se mogu obratiti sa upitima za najpovoljnije kamate na oročenja za sve banke.

izvor: Moj-bankar.hr
foto: Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Objavljeno: 27.1.2012.
Pogleda: 5697
Tagovi: financijske institucije