29 sij 2016
Financijske institucije, Krediti

HUB je na inicijativu banaka pozvao dužnike u švicarcima koji nisu potvrdili primitak izračuna konverzije da se jave bankama kako bi u propisanom roku mogli odlučiti prihvaćaju li konverziju .

 

Na inicijativu banaka koje sudjeluju u postupku prinudne konverzije kredita denominiranih u kunama s valutnom klauzulom u CHF i kredita denominiranih u CHF, Hrvatska udruga banaka poziva klijente tih banaka koji još uvijek iz bilo kojeg razloga nisu potvrdili primitak preporučene pošiljke s propisanim izračunom konverzije da se jave svojoj banci radi urednog preuzimanja dokumentacije, objavio je danas HUB.

Pojašnjava da pouiv klijenitma upućuje kako bi u propisanom roku mogli odlučiti o prihvatu konverzije.

Banke skreću pažnju klijentima koji još nisu uredno potvrdili primitak izračuna konverzije da su one na temelju mjerodavnog propisa, najkasnije do 30. ožujka  2016., dužne izvijestiti Ministarstvo financija RH o konačnim rezultatima provedbe konverzije, uključujući i podatke o broju potrošača koji su prihvatili, odnosno o broju potrošača koji nisu prihvatili konverziju, navodi se u priopćenju HUB-a.

 

Izvor: www.banka.hr