HPB se sprema za brzo, jednostavno i jeftino bankarstvo

 

Naša je misija stvarati uvjete za bolji život u Hrvatskoj, nastavljamo s promjenama i razvojem u smjeru bržeg, jednostavnijeg i jeftinijeg bankarstva' poručio je Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke na predblagdanskom susretu s novinarima

Glavne strateške smjernice HPB-a su unapređenje i optimizacija poslovne mreže, proizvoda i usluga, razvoj digitalnih kanala, partnerstvo s Poštom, organski i rast kroz akvizicije te suradnja s dijasporom.

'Nakon uspješne reorganizacije 2015. i 2016., započeli smo transformaciju iz tradicionalne u digitalnu financijsku instituciju i nastavljamo ulagati u razvoj digitalnog što je bitno za dugoročnu uspješnost i održivost. U tom smislu, rezultat 2018. označit će povratak u trend rastuće profitabilnosti i povrata za dioničare', naglasio je Vuić.

U prvih devet mjeseci 2018. HPB je ostvario 123,4 milijuna kuna neto dobiti, a operativna dobit iznosila je 239 milijuna kuna.

 

Nastavljen je rast volumena i broja klijenata u poslovanju s građanima i malim poduzetnicima. Uz državu i velike poslovne subjekte, to su strateški segmenti kojima je banka spremna nuditi cjenovno konkurentne proizvode prilagođene hrvatskom tržištu.

U fokusu je i kanal Hrvatske pošte, koji donosi dodatnu vrijednost za klijente HPB-a . U tijeku je pripajanje Jadranske banke s kojom HPB jača poziciju na tržištu Dalmacije. Smjer razvoja temelji se na rastućem tržišnom udjelu i porastu relevantnosti banke. On bi omogućio održivost, korištenje ekonomije obujma i pozicioniranje HPB-a kao aktivnijeg sudionika s većim utjecajem na tržište.

Kao jedina veća banka u hrvatskom vlasništvu sa stabilnom bazom klijenata koju čini više od 570 tisuća građana i 8.000 poduzeća, sve bržim rastom broja radno aktivnih klijenata i korisnika digitalnih usluga, suradnjom s izvoznicima i propulzivnim industrijama, uz najveću distributivnu mrežu i činjenicu da privlači sve bolje kadrove na tržištu, HPB je spreman za nastavak uspješnog poslovanja, daljnji razvoj i ostvarenje misije novog HPB-a.

 

 

 

Izvor: www.tportal.hr, 19.12.2018.

Objavljeno: 19.12.2018.
Pogleda: 840
Tagovi: financijske institucije