GRAWE Hrvatska: U 2018. rast zaračunate premije 4,5 posto

 

Ukupno zaračunata premija u 2018. iznosila je 431,5 milijuna kuna što je porast od 4,5 posto u odnosu na 2017. godinu, dok je ukupna zarađena premija 428,2 milijuna kuna, odnosno 4 posto više nego 2017. godine

Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska d.d. u finacijskoj godini koja je završila 31. prosinca 2018. godine ostvarilo je dobit, povećalo ukupni kapital, zaračunatu i zarađenu premiju te matematičku pričuvu.

Ukupno zaračunata premija u 2018. iznosila je 431,5 milijuna kuna što je porast od 4,5 posto u odnosu na 2017. godinu, dok je ukupna zarađena premija 428,2 milijuna kuna, odnosno 4 posto više nego 2017. godine. U ukupno zaračunatoj bruto premiji Društva životna osiguranja sudjeluju s dvije trećine, dok neživotna osiguranja sudjeluju s jednom trećinom.

O uspješnosti Društva govori i stupanj solventnosti koji iznosi 364%, što znači da Društvo raspolaže kapitalom koji je više od tri i pol puta veći od zakonom propisanog, što je još jedan važan pokazatelj dugoročne stabilnosti, kapitalne snage i ispravno odabrane strategije poslovanja.

Vrijednost aktive Društva na dan 31. prosinca iznosila je 3,7 milijardi kuna.

Porast izdataka za osigurane slučajeve
Društvo je zabilježilo porast izdataka za osigurane slučajeve kao posljedicu većeg broja isteka polica životnih osiguranja, pri čemu je više od 35 posto korisnika djelomično ili u potpunosti uložilo isplaćena sredstva u novu policu životnog osiguranja.

U GRAWE osiguranju ocjenjuju da je to “izvanredan rezultat, ne samo na hrvatskom tržištu osiguranja, nego i unutar GRAWE koncerna koji posluje u 13 zemalja istočne i jugoistočne Europe”.

“Iznimno smo zadovoljni rezultatima koje smo ostvarili u slavljeničkoj 2018. godini. U svojih 25 godina poslovanja na hrvatskom tržištu smo svake godine ostvarili i pripisali dobit za naše korisnike po policama životnog osiguranja. Svi ovi pokazatelji potvrđuju našu stabilnost na tržištu osiguranja te savjesno i odgovorno upravljanje rizicima, troškovima i sredstvima naših osiguranika zbog čega njihov broj svake godine raste“, komentirala je Nataša Kapetanović, predsjednica Uprave GRAWE Hrvatska.

Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska osnovano 1993. pod imenom Prima osiguranje d.d. kao prvo međunarodno osiguravajuće društvo u Republici Hrvatskoj.Posluje u okviru matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG koje baštini tradiciju dugu 190 godina.

Politika poslovanja društva utemeljena je na individualnom pristupu korisniku, ovisno o njegovim potrebama i željama. U skladu s takvim pristupom tržištu društvo GRAWE Hrvatska izgradilo je jaku prodajnu mrežu. Na kraju 2018. GRAWE Hrvatska zapošljavao je više od 650 radnika i  u 64 ureda diljem zemlje.

Financijski izvještaji GRAWE Hrvatska d.d. sastavljeni su sukladno Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja i potvrđeni su od strane ovlaštenog revizora.

 

 

Izvor: www.tockanai.hr, 17.4.2019.

Objavljeno: 17.4.2019.
Pogleda: 1238
Tagovi: financijske institucije, osiguranje