Erste banka šestu godinu zaredom obnovila PCI/DSS certifikat

 

Radi se o certifikatu koji izdaje PCI Security Standards Council kojeg su osnovali najveći kartičarski brendovi (American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa Inc.) kako bi održavalo, razvijalo i promoviralo sigurno okruženje za obradu podataka o vlasnicima kartica.

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) šestu je godinu zaredom privela kraju proces recertificiranja po PCI/DSS standardu (Payment Card Industry Data Security Standard) čime je u potpunosti potvrđena sukladnost poslovanja banke s ovim visokim međunarodnim sigurnosnim standardom platnih sustava. Radi se o certifikatu koji izdaje PCI Security Standards Council kojeg su osnovali najveći kartičarski brendovi (American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa Inc.) kako bi održavalo, razvijalo i promoviralo sigurno okruženje za obradu podataka o vlasnicima kartica.

Osim toga, PCI Security Standards Council osigurava alate potrebne za implementaciju sigurnosnih standarda, alate za samoprocjenu, edukacije i programe certificiranja. PCI certificiranje smatra se najboljim načinom za osiguravanje osjetljivih podataka.

„Sigurnost u Erste banci shvaćamo vrlo ozbiljno i bitna nam je u svim aspektima poslovanja. Kontinuirano uvodimo nove i održavamo postojeće sigurnosne mjere kao dio cjelokupnog kontrolnog mehanizma banke. Istovremeno, sigurnost predstavlja i dodanu vrijednost poslovanju čime se poboljšava i korisničko iskustvo i stavlja klijenta na prvo mjesto“, izjavio je ovom prilikom direktor Sektora korporativne sigurnosti i CSO Erste banke Tomislav Vazdar.

 

 

Izvor: www.poslovni.hr, 2.5.2019. 

Objavljeno: 2.5.2019.
Pogleda: 1029
Tagovi: financijske institucije