CO isplatio čak 349 mil. kn po policama života, najviše u deset godina

 

Nakon isteka police 40 posto osiguranika obnovilo je ugovor. U siječnju su ugovorili 40,20 mil. kn premije, 19 posto više nego lani u siječnju

Croatia osiguranje lani je osiguranicima životnog osiguranja isplatilo rekordnih 349 milijuna kuna, najvećiiznos u proteklih deset godina. Nakon isteka police 40 posto osiguranika obnovilo je ugovor.

– U proteklih deset godina broj osiguranika koji odmah po isteku obnavljaju policu u stalnom je rastu, to je potvrda tradicije i povjerenja u program životnog osiguranja koje tvrtka ima najdulje u zemlji, od 1905. godine – prokomentirao je Željko Jukić, direktor sektora životnih osiguranja CO-a.

U siječnju je osiguravatelj ostvario 40,20 milijuna kuna zaračunate bruto premije, što je rast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Najčešće se ugovara klasično, mješovito životno osiguranje, rentno osiguranje kao oblik štednje za mirovinu i štedno osiguranja djece. U štedno osiguranje djece CO je uvela  preuzimanje plaćanja police u slučaju gubitka roditelja.

Izvor: Vecernji.hr

Objavljeno: 19.2.2014.
Pogleda: 5632
Tagovi: financijske institucije