31 svi 2016
Financijske institucije, Krediti

Korisnici postojećih stambenih kredita svih banaka bit će u mogućnosti iste refinancirati stambenim kreditom BKS Banka kroz jednu od ponuđenih opcija – kredit u kunama s promjenjivom kamatnom stopom, ili kredit u eurima s promjenjivom kamatnom i fiksnom kamatnom stopom tijekom prve dvije godine .

BKS Bank d.d. svoju je ponudu za građane proširila stambenim kreditima u eurima i kunama, s promjenjivom ili fiksnom kamatom ovisno o tipu za koji se odluče.

"BKS Bank d.d. godinama predano radi na podizanju uvjeta poslovanja i kvalitete usluga koje se nude njezinim klijentima. Intenzivnom analizom potreba klijenata te uslijed poznatih uvjeta na hrvatskom tržištu, ponudili smo povoljne uvjete za podizanje stambenih kredita i kredita za refinanciranje kako bi naši građani imali priliku riješiti svoja stambena pitanja na njima prihvatljivi način.“, izjavio je Goran Rameša, predsjednik Uprave BKS Bank d.d.

Tako će svi postojeći i novi klijenti banke imati mogućnost podizanja kredita za kupnju ili adaptaciju nekretnina.

Također, korisnici postojećih stambenih kredita svih banaka bit će u mogućnosti iste refinancirati stambenim kreditom BKS Bank d.d. kroz jednu od ponuđenih opcija – kredit u kunama s promjenjivom kamatnom stopom, ili kredit u eurima s promjenjivom kamatnom i fiksnom kamatnom stopom tijekom prve dvije godine. Kamatna stopa ovisi o kreditnoj sposobnosti podnositelja zahtjeva.

Iznos kredita koji je moguće podići kreće se do 1,5 milijuna kuna za kupnju nekretnine, odnosno 800 tisuća za adaptaciju. U eurima, maksimalni iznos kredita koji je moguće podići kreće se od 100 tisuća do 200 tisuća
eura, ovisno o vrsti kredita i namjeni.

Uvjeti uključuju oslobođenje od naknade za obradu kreditnog zahtjeva uz status klijenta za kredit u eurima do 2% bez statusa klijenta. Maksimalni rok otplate varira, od 15 godina za kunski stambeni kredit do 25
godina za kredite u eurima.

 

Izvor: www.banka.hr