BBVA i Visa Europe lansirali mobilna plaćanja za 'usluge u oblaku'

 

Nova usluga BBVA novčanik, koja ima preko 200.000 korisnika već se koristi u Španjolskoj, dok će za korisnike SAD-a, Meksika i Čilea biti omogućena kasnije ove godine

BBVA je prva bankarska grupacija koja je lansirala mobilna NFC plaćanja na temelju novih Visa specifikacija za usluge u oblaku. Novi sustav omogućit će BBVA korisnicima Android mobitela s NFC tehnologijom obavljanje beskontaktnih plaćanja jednostavnim ažuriranjem BBVA Wallet aplikacije, napominju iz Vise.

Nova usluga BBVA novčanik, koja ima preko 200.000 korisnika već se koristi u Španjolskoj, dok će za korisnike SAD-a, Meksika i Čilea biti omogućena kasnije ove godine. Ovo međunarodno širenje BBVA novčanika omogućeno je putem Visa plaćanja u oblaku, čiji dio uključuje korištenje Host Card Emulation (HCE) tehnologije (simulacija prisutnosti kartice).

- Bankarska industrija prepoznala je potražnju korisnika za mobilnim plaćanjima diljem Europe. Mobitel omogućuje brži put za sigurna plaćanja te ima potencijal za integriranje s drugim oblicima mobilnog bankarstva, sve u svrhu boljeg upravljanja novcem. Plaćanja u oblaku koja koriste HCE tehnologiju omogućuju bankama da prošire ponudu i dostupnost beskontaktnih plaćanja svojim korisnicima. Zadovoljni smo što je BBVA, kao vodeća globalna institucija, izabrana kao Visa partner u ovom koraku - izjavio je Jeremy Nicholds, izvršni direktor Mobile odjela Visa Europe.

Od početka Visa blisko surađuje s BBVA, kao i sa drugim vodećim financijskim i tehnološkim institucijama, kako bi se osiguralo da NFC plaćanja omogućena HCE-om zadovoljavaju stroge sigurnosne uvjete koje Visa očekuje od svojih partnera. Uloga BBVA novčanika širom svijeta rezultat je dugogodišnjeg napornog rada i pokazuje velike korake u području tehnologija plaćanja.

BBVA novčanik će djelovati integrirano na Android telefonima novije generacije opremljenim NFC tehnologijom.

- Testiranje je pokazalo kako ova najnovija tehnologija omogućuje BBVA da milijunima korisnika širom svijeta ponudi nevjerojatno jednostavan i intuitivan način za korištenje telefona u svrhu beskontaktnih plaćanja – sve što trebaju je ažurirati aplikaciju - dodao je Mehmet Sezgin, BBVA Global Payment Channels direktor.

Izvor: Vecernji.hr

Objavljeno: 4.7.2014.
Pogleda: 4555
Tagovi: financijske institucije