Allianz predstavio novu web platformu i mobilnu aplikaciju

 

Dok je online ugovaranje polica u Zapadnoj Europi već neko vrijeme najpopularniji način kupnje osiguranja, u Hrvatskoj se tek oko 0,7 posto polica sklapa na takav način, ali Allianz očekuje da će taj postotak ubrzano rasti .

Allianz One nova je web platforma koja korisnicima na jednome mjestu omogućava jednostavan odabir i dizajniranje individualizirane police osiguranja. Uz novu web platformu Allianz je lansirao i mobilnu aplikaciju m-Allianz koja omogućava jednostavan odabir i kupovinu polica osiguranja, ali i niz korisnih fukcija kao što je SOS poziv.
 
Na ovaj inovativni iskorak na hrvatskome tržištu osiguranja Allianz se odlučio potaknut stalno rastućim brojem korisnika pametnih telefona u Hrvatskoj, kojih je prema posljednjem istraživanju Gfk među korisnicima mobilnih usluga više od 55 posto, obrazlažu u Allianzu te dodaju da pažljivo prate promjene navika i životnih stilova svojih klijenata i prilagođavaju se novim trendovima. Iz toga je razvijena i nova web platforma, kako bi se korisnicima omogućilo jednostavnije informiranje i odabir polica osiguranja putem Interneta.

Dok je online ugovaranje polica u Zapadnoj Europi već neko vrijeme najpopularniji način kupnje osiguranja, u Hrvatskoj se tek oko 0,7 posto polica sklapa na takav način, ali Allianz očekuje da će taj postotak ubrzano rasti zbog čega je i napravio nove iskorake na digitalnim platformama.

"Kroz Allianz One i m-Allianz nastavljamo proces digitalizacije našega cjelokupnog poslovanja s ciljem jednostavnijeg i kvalitetnijeg upoznavanja korisnika s osiguravateljnim proizvodima, ali i jednostavnijeg i bržeg ugovaranja polica te obrade odštetnih zahtjeva. Allianz One platforma omogućava da na jednostavan način kreirate policu koja sadrži najoptimalnije proizvode osiguranja za vaše trenutačne životne potrebe", rekao je prilikom predstavljanja nove platforme Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza Zagreb.

"Po odabiru individualizirane ponude na internetu klijent ugovaranje osiguranja završava u poslovnici ili sastankom s prodajnim zastupnikom na lokaciji koja najviše odgovara klijentu. Naime, istraživanja pokazuju", tumači Galić, "da većina naših klijenata još uvijek samu kupovinu preferira zaključiti na prodajnom mjestu. Za one koji su već prihvatili naviku kupovanja putem novih digitalnih platformi, tu mogućnost nudimo kroz mobilnu aplikaciju m-Allianz. Aplikacije su najbrže rastući segment digitalnih platformi, a naša nudi čitav niz pogodnosti i korisnih funkcija“.

Koncept Allianz One je vrlo dobro prihvaćen u Italiji, gdje je predstavljen 2014. Do danas je prikupio nešto manje od 270 tisuća korisnika. Hrvatska je prva zemlja koja ga uvodi nakon Italije.

Korisnik za sebe i svoju obitelj može birati između različitih osiguravateljnih rješenja poput osiguranja doma, automobila te životnog, putnog ili zdravstvenog osiguranja. Nude se i tri vrste gotovih paketa (Start, Bonus ili Optima) ili mogućnost sastavljanja individualnog paketa od 12 ponuđenih vrsta osiguranja, U individualiziranom paketu je svaki segmenata osiguranja moguće prilagoditi vlastitim potrebama. Sustav je vrlo pregledan i jednostavan za korištenje te odmah prikazuje individualni izračun, navode u Allianzu.
.
Cijeli proces ugovaranja osiguranja na internetu zaokružen je uvođenjem besplatne mobilne aplikacije m-Allianz koja nudi mogućnost kupovine proizvoda.

Izrada nove mobilne aplikacije za kupnju osiguranja Allianzu se prirodno nametnula kao najnovija potreba korisnika budući recentna istraživanja u Hrvatskoj poput The Digital Economy & Society Indexa (DESI) pokazuju da više od polovice ispitanika(54,7 posto) na svom pametnom telefonu imainstaliranu neku aplikaciju za kupovinu na Internetu.

Aplikacija m-Allianz (za iPhone iliAndroid) nudi izračun cijene i ugovaranje više vrsta osiguranja (obvezno auto osiguranje; putno osiguranje; osiguranje imovine; osiguranje od privatne odgovornosti) bilo kada i bilo gdje, pristup portalu za klijente i sve informacije o vlastitim policama osiguranja i odštetnim zahtjevima te poziv za asistenciju putem SOS tipke u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Izvor: www.banka.hr

Objavljeno: 19.5.2016.
Pogleda: 1739
Tagovi: financijske institucije, osiguranje