Michael Georg Mueller danas počinje obnašati funkciju predsjednika Uprave RBA

 

Michael Georg Mueller s današnjim danom počinje obnašati funkciju predsjednika Uprave Raiffeisenbank Austria (RBA), koju je od 1997. godine obnašao Zdenko Adrović.

 

Michael Georg Mueller s današnjim danom počinje obnašati funkciju predsjednika UpraveRaiffeisenbank Austria (RBA), koju je od 1997. godine obnašao Zdenko Adrović.

Odluku o imenovanju Muellera na mjesto predsjednika Uprave RBA donijela je Uprave Raiffeisen Bank International AG-a (RBI), nakon čega je uslijedio postupak dobivanja suglasnosti Hrvatske narodne banke koji je u cijelosti uspješno završen, izvijestili su danas iz RBA.

Mueller je do sada u sklopu Raiffeisena bio zaposlen u Raiffeisen Zentralbank Östereich AG-u (RZB) u Beču, potom predstavništvu RZB-a u Milanu i Parizu te u RBA kao član Uprave.

Posljednjih 14 godina je proveo u Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina, od čega sedam godina kao predsjednik Uprave, a od listopada 2001. do lipnja 2005. godine obnašao je i funkciju predsjednika Nadzornog odbora Raiffeisen Osiguranja d.d. Sarajevo te je bio član, a kasnije i predsjednik Upravnog odbora Udruženja banaka BiH, navode iz RBA.

Njegovom prethodniku, Zdenku Adroviću mandat na čelu RBA istekao je 30. lipnja, a sljedećih će godinu dana provesti na mjestu savjetnika u toj banci. Adrović je član Uprave te banke od 1996., a funkciju predsjednika Uprave obnašao je od 1997. godine.

Izvor: Poslovni.hr

Objavljeno: 1.7.2014.
Pogleda: 4605
Tagovi: financijske institucije