Životnim osiguranjima Croatia pretekla Alianz

 

Iako životna osiguranja na tržištu nudi 15 osiguratelja, samo je njih sedam veljaču zaključilo s premijom većom od 30 milijuna kuna

Kratka veljača, za razliku od siječnja, obrnula je trend u životnim osiguranjima. Dok je siječanj na godišnjoj razini donio pad premije od gotovo tri posto, veljača je zaključena uz rast od 13,3 posto. Konkretno, premija je uvećana s lanjska 432 milijuna na 489 milijuna kuna ove godine.

U tom premijskom skoku najbolji 'jahač' je Croatia osiguranje s rastom većim od 90 posto, ugovoreno je 123,6 milijuna kuna. S takvim učinkom Croatia je prekinula višegodišnje liderstvo Allianza u životnim osiguranjima, gdje je nakon niza godina stalnog rasta na kraju veljače ugovorena premija bila manja 2,4 posto. Iako životna osiguranja na tržištu nudi 15 osiguratelja, samo je njih sedam veljaču zaključilo s premijom većom od 30 milijuna kuna. Osim Croatije i Allianza, na toj su listi još Wiener, Uniqa, Grawe, Merkur i Agram životno.

Na tzv. klasična životna osiguranja i dalje se odnosi najveći dio premije, riječ je o 379,5 milijuna kuna. Na policama gdje vlasnik sam snosi rizik ulaganja premija je između dvije veljače rasla sa 11,8 na 24,8 milijuna kuna. Rentno osiguranje Hrvati tek otkrivaju, premija je rasla sa 2,4 na 4,7 milijuna kuna.

Izvor: Vecernji.hr

Objavljeno: 12.3.2015.
Pogleda: 4731
Tagovi: financijske institucije