Želite da vam država plati dio rate kredita? Ovo su uvjeti

 

Osigurano je 17 i pol milijuna kuna što je dovoljno za najviše tisuću i pol kredita.


Svi koji žele da im država plati dio rate kredita za stan - u niskom su startu. Zakon je stupio na snagu, a već sljedeći mjesec kreću poticaji i to za najviše 1.500 najbržih.

Ali, ne smijete biti stariji od 45 godina, ne smijete biti vlasnik druge nekretnine, ni vi ni vaš supružnik ili životni partner. Država subvencionira kredite do 100.000 eura, odnosno maksimalno 1.500 eura po kvadratu.

Ako je više od toga, razliku plaćate sami. Osigurano je 17 i pol milijuna kuna što je dovoljno za najviše tisuću i pol kredita. Kada sve kreće otkriva prvi potpredsjednik vlade.

"Najrealnije je da će do 20. kolovoza građani znati sve. U koju banku se mogu javiti da bi mogli dobiti stambeni kredit koji je subvencioniran, a onda će već do 10. ili 15. rujna imati informacije jesu li ga dobili ili nisu", objasnio je Predrag Štromar, prvi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva.

Za podnošenje zahtjeva potrebna je:

kopija osobne,
ugovor o kupoprodaji,
kopija zemljišno-knjižnog izvatka,
kopija akta za građenje ili uporabu građevine u kojoj se nalazi stan ili kuća,
izjava da bračni drug, životni partner nije vlasnik nekretnine
potvrda o invaliditetu.
"Sad je trenutak, jer u onom trenutku kad poticaji krenu, odnosno kad sve zajedno krene tada će biti kasno. Ono što mi sad sugeriramo kupcima, je da sad kupe ugovore, da se stigne prikupti cijelokupna dokumentacija", objašnjava Borislav Vujović, dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK.

Ako podignete kredit od  100 000 eura na 15 godina, u prve četiri godine država će vam otplatiti 17 i pol tisuća eura. To znači da će vam na kraju pokloniti jednu - dječju sobu, piše RTL Danas.

 

 

 

Izvor: www.poslovni.hr, 16.07.2017.

Objavljeno: 17.7.2017.
Pogleda: 2617
Tagovi: financijske institucije, krediti