sberbank
Adresa
Varšavska 9
Fax
01 4801 365
OIB
78427478595
Matični broj
1260405
SWIFT
VBCR HR 22
Internet bankarstvo
Sberbank@home
Mobilno bankarstvo
Sberbank2go

Općenito o Sberbank

Sberbank d.d. je članica grupacije Sberbank Europe koja je u većinskom ruskom vlasništvu.Banka je u Hrvatskoj prisutna od 1997. godine kao Volksbank d.d., a od 18. siječnja 2013. godine posluje pod imenom Sberbank d.d. Sberbank je banka s više od 170 godina dugom tradicijom poslovanja, jedna od najbrže rastućih banka na tržištu.  Članica je grupacije Sberbank Europe koja ima 100-postotno vlasništvo nad najvećom ruskom bankom i jednom od vodećih svjetskih financijskih institucija, Sberbank Rusija. Grupacija ima sjedište u Beču u Austriji.

Od poslovnih te korporativnih vrijednosti ističe se sigurnost i stabilnost banke, uspostavljanje trajne veze sa klijentima, te moderan pristup uvođenju inovativnih proizvoda i tehnologija. Sberbank svojim djelovanjem u Hrvatskoj i regiji stvara most ka poslovanju Hrvatske na istoku Europe te tako podržava hrvatska preduzeća koja se bave izvozom na tržišta gdje Sberbank posluje, te je kao takva jedinstven bankovni partner.

Sberbank se još naziva i Sberica i ima marketinške kampanje koje karakterizira zelena boja.

Istaknuti proizvodi

Sberbank u svojoj ponudi ima široku paletu kredita. Osim stambenih i gotovinskih Cashback kredita Sberbank nudi i kreditne kartice, račune i pakete kao što su Green i Orange. Također u širokoj ponudi ima i nekoliko vrsti štednje kao što su: Happy štednja, In štednja, Standard, štednja po viđenju i B-Free štedni račun, mobilno bankarstvo Sberbank2go, internet bankarstvo Sberbank@home, i dr.

Sberbank HVALA program vjernosti

Banka nudi svojim klijentima Sberbank HVALA program vjernosti. Sudjelovanje u programu vjernosti je potpuno besplatno, a uvjeti su da imate Orange paket tekućeg računa te da imate redovit priljev sredstava u kunama na vaš tekući račun, na osnovu čega ćete automatski biti uključeni u HVALA program vrijednosti. Sberbank klijente nagrađuje za korištenje proizvoda i usluga banke u obliku ostvarenih bodova koje klijentima šalje svaki mjesec te koji se pretvaraju u kune i automatski umanjuju naknadu po Orange paketu tekućeg računa.

Mastercard Sberbank Konzum Kartica

međunarodno je prihvaćeno bezgotovinsko sredstvo plaćanja koje je moguće koristiti na svim prodajnim mjestima sa MasterCard oznakom. Kartica može biti charge ili revolving, te se može koristiti za jednokratna plaćanja roba i usluga, kao i kupnju na rate bez kamata ili podizanje gotovine. Korištenjem kartice moguće je vršiti i bezgotovinska plaćanja na POS terminalima bilo gdje u svijetu, kao i na internetu.

Internetsko bankarstvo za građane Sberbank@home

je opcija koja klijentima nudi korištenje bankovnih usluga s bilo kojeg mjesta u svijetu, a za korištenje usluge je potreban samo pristup internetu. Putem internet bankarstva klijenti mogu dobiti uvid o stanju i prometu po svim računima, izvršiti prijenos sredstava, imati uvid u sve debitne i kreditne kartice, izvršiti kupoprodaju deviza, pregledati tečajne liste, te ostvariti pravo na niže naknade za plaćanje putem Sberbank@home usluge, kao i pregledati ostvarene bodove unutar Sberbank HVALA programa vjernosti.

Mobilno bankarstvo Sberbank2go

klijentima nudi detaljne informacije o stanju i prometu po svim računima, izvršiti transakcije te prijenos sredstava na račune drugih fizičkih i pravnih lica, pregled debitnih i kreditnih kartica, pregled tečajne liste, pregled ostvarenih bodova unutar Sberbank HVALA programa vjernosti, niže naknade za plaćanje putem Sberbank@go usluge, pristup ugovorenim uslugama i proizvodima 24/7, te druge. Usluga Sberbank@go nudi i opciju Foto plaćanje, odnosno plaćanje skeniranjem 2D barkoda, kao i biometrijsku autentifikaciju korisnika putem skeniranja lica ili otiska prsta. Aplikacija je namijenjena korisnicima operativnih sustava Android te iOS. Na Google Play Storeu aplikacija Sberbank2go ima ocjenu 2.4, dok na App Storeu aplikacija ima rating od 2.6.

Gotovinski krediti 

Stambeni krediti

su vrsta kredita koje banka nudi klijentima koji su u potrazi za kupnjom nekretnine, žele adaptirati nekretninu ili pak refinancirati postojeći stambeni kredit. Kredit se realizira u kunama ili eurima, u protuvrijednosti do 250.000 eura odnosno 1.900.00 kuna. Rok otplate je do 30 godina, a banka ne naplaćuje naknadu za obradu kredita.

Krediti:

Tržišna pozicija

Kapital
11 mld kn
Tržišni udio banke
2,56%
Broj poslovnica
37
Broj bankomata
37

Poslovnice u mjestima

Zagreb, Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik. Dugo Selo, Karlovac, Koprivnica, Makarska, Metković, Požega, Pula, Rijeka, Sesvete, Slavonski Brod, Split Šibenik, Varaždin, Vinkovci, Osijek, Zabok, Zadar, VeliakGorica