nova hrvatska banka
Adresa
Varšavska 9
Fax
01 4801 365
OIB
78427478595
OIB
1260405
SWIFT
VBCR HR 22
Internet bankarstvo
MINT@Nova
Mobilno bankarstvo
MINT@Nova

Općenito o Sberbank

Nova hrvatska banka d.d. (Banka) je članica grupacije Hrvatske Poštanske Banke, dioničko društvo (HPB).

Banka je u Republici Hrvatskoj prisutna od 1997. godine pod nazivom Volksbank. Od siječnja 2013. godine posluje pod nazivom Sberbank. U ožujku 2022. godine Banka je prešla u 100%-no vlasništvo HPB-a te u travnju 2022. godine dobiva novi, ujedno i sadašnji naziv: Nova hrvatska banka d.d.

Svojim klijentima građanima, poduzetnicima i tvrtkama Banka pruža kompletnu financijsku uslugu putem digitalnih kanala te kroz mrežu od 30 poslovnica diljem Hrvatske. Banka kontinuirano unaprjeđuje svoje usluge i proizvode vodeći se potrebama svojih klijenata i konkurentnosti na tržištu.

 

Istaknuti proizvodi

Nova hrvatska banka u svojoj ponudi ima široku paletu kredita. Osim stambenih i gotovinskih Cashback kredita Nova hrvatska banka nudi i kreditne kartice, račune i pakete kao što su Green i Orange. Također u širokoj ponudi ima i nekoliko vrsti štednje kao što su: Happy štednja, In štednja, Standard, štednja po viđenju i B-Free štedni račun, mobilno bankarstvo MINT@Nova, internet bankarstvo MINT@Nova, i dr.

Nova hrvatska banka HVALA program vjernosti

Banka nudi svojim klijentima Nova hrvatska banka HVALA program vjernosti. Sudjelovanje u programu vjernosti je potpuno besplatno, a uvjeti su da imate Orange paket tekućeg računa te da imate redovit priljev sredstava u kunama na vaš tekući račun, na osnovu čega ćete automatski biti uključeni u HVALA program vrijednosti. Nova hrvatska banka klijente nagrađuje za korištenje proizvoda i usluga banke u obliku ostvarenih bodova koje klijentima šalje svaki mjesec te koji se pretvaraju u kune i automatski umanjuju naknadu po Orange paketu tekućeg računa.

Mastercard Nova kreditna kartica

međunarodno je prihvaćeno bezgotovinsko sredstvo plaćanja koje je moguće koristiti na svim prodajnim mjestima sa MasterCard oznakom. Kartica može biti charge ili revolving, te se može koristiti za jednokratna plaćanja roba i usluga, kao i kupnju na rate bez kamata ili podizanje gotovine. Korištenjem kartice moguće je vršiti i bezgotovinska plaćanja na POS terminalima bilo gdje u svijetu, kao i na internetu.

Internetsko bankarstvo za građane MINT@Nova

je opcija koja klijentima nudi korištenje bankovnih usluga s bilo kojeg mjesta u svijetu, a za korištenje usluge je potreban samo pristup internetu. Putem internet bankarstva klijenti mogu dobiti uvid o stanju i prometu po svim računima, izvršiti prijenos sredstava, imati uvid u sve debitne i kreditne kartice, izvršiti kupoprodaju deviza, pregledati tečajne liste, te ostvariti pravo na niže naknade za plaćanje putem MINT@Nova usluge, kao i pregledati ostvarene bodove unutar Nove hrvatske banke HVALA programa vjernosti.

Mobilno bankarstvo MINT@Nova

klijentima nudi detaljne informacije o stanju i prometu po svim računima, izvršiti transakcije te prijenos sredstava na račune drugih fizičkih i pravnih lica, pregled debitnih i kreditnih kartica, pregled tečajne liste, pregled ostvarenih bodova unutar Sberbank HVALA programa vjernosti, niže naknade za plaćanje putem MINT@Nova usluge, pristup ugovorenim uslugama i proizvodima 24/7, te druge. Usluga MINT@Nova nudi i opciju Foto plaćanje, odnosno plaćanje skeniranjem 2D barkoda, kao i biometrijsku autentifikaciju korisnika putem skeniranja lica ili otiska prsta. Aplikacija je namijenjena korisnicima operativnih sustava Android te iOS. Na Google Play Storeu aplikacija MINT@Nova ima ocjenu 2.4, dok na App Storeu aplikacija ima rating od 2.6.

Gotovinski krediti 

Stambeni krediti

su vrsta kredita koje banka nudi klijentima koji su u potrazi za kupnjom nekretnine, žele adaptirati nekretninu ili pak refinancirati postojeći stambeni kredit. Kredit se realizira u kunama ili eurima, u protuvrijednosti do 250.000 eura odnosno 1.900.00 kuna. Rok otplate je do 30 godina, a banka ne naplaćuje naknadu za obradu kredita.

Krediti

Tržišna pozicija

Kapital
11 mld kn
Tržišni udi banke
2,56%
Broj poslovnica
37
Broj bankomata
37

Poslovnice u mjestima

Zagreb, Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik. Dugo Selo, Karlovac, Koprivnica, Makarska, Metković, Požega, Pula, Rijeka, Sesvete, Slavonski Brod, Split Šibenik, Varaždin, Vinkovci, Osijek, Zabok, Zadar, VeliakGorica