Internet bankarstvo: Hrvatska lider u regiji

 

Posljednjih godina internet bankarstvo postalo je „normalna stvar“ za većinu urbane populacije, ali vjerovatno nismo ni znali da smo regionalni lideri u prihvaćanju istog kao medija plaćanja.

Usporedna analiza koju je proveo portal moj-bankar.hr pokazala je da smo po prihvaćanju internet bankarstva prestigli i bankarske velesile kao što su Italija ili Španjolska, a vodimo i u utrci sa vječnim društvom za uspoređivanje kao što su Slovenija, Slovačka, Češka, Poljska i ostali.

Iako nismo na razini skandinavskih zemalja interesantno je da su Hrvati jednostavno prigrabili nove tehnologije, tim više što sa prosječnim godišnjim rastom broja korisnika internet bankarstva od 12% možemo i dalje očekivati poboljšanje pozicija na ljestivici.
Na domaćem tržištu lider je Zagrebačka Banka sa oko 440 tisuća ukupnih korisnika, a ista ima i udjel od preko 50% u segmentu internet bankarstva za građane. Slijedi je PBZ, koja je prva pokrenula internet bankarstvo kod nas, sa oko 200 tisuća korisnika, a tek nakon toga dolaze RBA, Erste, OTP te ostale banke. 

moj-bankar.hr

Objavljeno: 28.1.2011.
Pogleda: 4828
Tagovi: