19.rujna.2019

Dužnici pobijedili banke, doznajemo kako mogu do svog novca

KORISNICI kredita u švicarskim francima pobijedili su banke i to je prva uspješna kolektivna parnica u Republici Hrvatskoj. Naime, Vrhovni sud potvrdio je presudu Visokog trgovačkog suda te će korisnici kredita sada moći pojedinačno tužiti banke i tražiti povrat novca koji su preplatili po osnovi valute.

Čitajte dalje »

09.rujna.2019

POS-ovi i subvencionirani stanovi ne smiju se rentati kao apartmani i prodavati. Tko to kontrolira i kakvo je stvarno stanje na terenu?

Sredinom srpnja ove godine, stupanjem na snagu izmijenjenog Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), Vlada je omogućila početak borbe sa svima koji su kupili POS-ove stanove, a ne koriste ih za rješavanje stambenog pitanja, već na njima zarađuju iznajmljivanjem drugim građanima ili ih preuređuju i iznajmljuju kao turističke apartmane

Čitajte dalje »

22.kolovoza.2019

Zašto je danas skuplje zadužiti se na dvije nego na deset godina?

Jučerašnji 3-postotni pad američkog dioničkog tržišta podgrijao je sve jači strah od moguće nove recesije globalnog karaktera. Sam pad cijena dionica došao je nakon razočaravajućih, ali ipak očekivanih podataka o ekonomskoj izvedbi Kine i Njemačke, a dionička tržišta su već dulje vrijeme u visokom stanju napetosti te burno reagiraju na vijesti koje nemaju direktne veze s fundamentalnim pokazateljima pojedinih dionica ili očekivanjima investitora od pojedinih dionica baziranih na projekciji poslovne izvedbe.

Čitajte dalje »